Chowder z wędzonym łupaczem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 350 g wędzonego dorsza albo łupacza
- liść laurowy
- łyżka oliwy
- łyżka tłuszczu Omega
- drobno posiekana cebula
- drobno posiekany por
- 2 pokrojone łodygi selera
- ziarna z jednej kolby kukurydzy
- 3 pokrojone ziemniaki
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 2 łyżeczki świeżego albo pół łyżeczki suszonego tymianku
- filiżanka mleka sojowego
- filiżanka bulionu rybnego
- 500 ml wody
- sól morska
- pół filiżanki natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rybę włożyć do głęb
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia Ameryki Północnej
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W