Chowder z wędzonym łupaczem

Chowder z wędzonym łupaczem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • 350 g wędzonego dorsza albo łupacza
  • liść laurowy
  • łyżka oliwy
  • łyżka tłuszczu Omega
  • drobno posiekana cebula
  • drobno posiekany por
  • 2 pokrojone łodygi selera
  • ziarna z jednej kolby kukurydzy
  • 3 pokrojone ziemniaki
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki świeżego albo pół łyżeczki suszonego tymianku
  • filiżanka mleka sojowego
  • filiżanka bulionu rybnego
  • 500 ml wody
  • sól morska
  • pół filiżanki natki pietruszki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rybę włożyć do głęb

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA