Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zapiekanki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- 400 g mielonej jagnięciny
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżeczki sumaku
- 2 łyżeczki kolendry
- 2 łyżeczki kminu
- łyżeczka wędzonej papryki
- sól
- pieprz
- 200 ml białego wina
- 2 liście laurowe
- 2 gałązki tymianku
- pomidory
- bulion jagnięcy
- 75 g czarnych oliwek bez pestek
- kolendra
- orzeszki piniowe
- 12 arkuszy ciasta filo
- 100 g stopionego masła
- 200 ml odcedzonego jogurtu
- 30 ml oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy. Podsmażyć przez kilka minut. Wlać wino. Dołożyć liście laurow
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W