Zupa z krabami według przepisu Richarda
Oceń przepis:
Przygotował:
Julie Andrieu
- Seria kulinarna:
- Francuskie wędrówki Julie (odc. 72)
- Trudność:
- Rodzaj dania:
- Zupy, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
-
4 kg małych krabów np. brzegowych
- 2 cebule
- 4 pory z dużą ilością części zielonej
- 4 dawki mieszanki ziołowej z szafranem Spigol
- 500 ml przecieru pomidorowego
- małe rybki - stynki
- Do podania:
- sos aïoli, grzanki, tarty ser
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
1. Umieścić kraby w garnku, postawić garnek na wolnym ogniu, przykryć go. Kraby zginą pod wpływem temperatury.
2. W tym czasie pokroić cebulę i pory. Gdy kraby będą zaróżowione, zdjąć z ognia i porozbijać dużym tłuczkiem.
3. Dodać pokrojone pory i cebule, ponownie wstawić na gaz.
4. Dodać sos pomidorowy, przyprawę spigol i 5 litrów wody, przykryć, doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze przez 45 minut.
5. Zmiksować wszystko, przepuścić przez durszlak, mocno ugniatając. Wstawić zupę ponownie na gaz na 1 godz.
6. Podawać z grzankami, tartym serem i sosem aïoli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W