Tosty krewetkowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.39)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 1 szklanka obranych świeżych krewetek
- białko 1 jajka
- 1 łyżka tartego imbiru
- 2 dymki
- posiekane
- 1 łyżka sosu sojowy
- 1 łyżka chińskiego sosu z czarnej fasoli albo czosnkowego
- 12 grzanek z białego chleba
- 6 obranych świeżych krewetek
- przekrojonych na połówki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Zmiel w malakserze na gładką masę 1 szklankę krewetek, białko, imbir i dymkę z sosem sojowym i sosem z czarnej fasoli albo czosnkowym. Rozsmaruj masę krewetkową na grzankach, a na wierzchu każdego ułóż połówkę krewetki. Zapiekaj przez 5 min, aż krewetki na wierzchu zrobią się różowe i matowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W