Tosty krewetkowe

Tosty krewetkowe
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.39)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Zmiel w malakserze na gładką masę 1 szklankę krewetek, białko, imbir i dymkę z sosem sojowym i sosem z czarnej fasoli albo czosnkowym. Rozsmaruj masę krewetkową na grzankach, a na wierzchu każdego ułóż połówkę krewetki. Zapiekaj przez 5 min, aż krewetki na wierzchu zrobią się różowe i matowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA