Szynka z sałatką z selera
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- dowolna dojrzewająca szynka
- 1 korzeń selera
- 2 żółtka
- 2 łyżki białego octu winnego
- oliwa
- 1 łyżeczka musztardy angielskiej
- 1 łyżeczka pełnoziarnistej musztardy francuskiej
- 1 łyżka soli
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Selera obrać i pokroić w zapałkę. Przełożyć do miski, posypać solą i odstawić na kilka godzin. Odcedzić, spłukać nadmiar soli i osuszyć papierowymi ręcznikami. Przygotować majonez. Roztrzepać żółtka z octem, powoli dodawać oliwę, cały czas ubijając. Dodać musztardę i dokładnie wymieszać. Dodać nieco majonezu do selera i wymieszać. Majonezu powinno być tyle, by równomiernie pokrywał kawałki selera. Ułożyć na talerzu szynkę pokrojoną w bardzo cienkie plastry, na niej ułożyć sałatkę z selera, posypać natką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia brytyjska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W