Szynka pieczona całą noc z glazurą z musztardy i rieslinga
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.26)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
Przygotowanie:
Glazura:
1 szklanka wytrawnego rieslinga
1 szalotka, drobno posiekana
½ szklanki miodu
¾ szklanki ziarnistej musztardy
cała duża gotowana szynka z kością, ok. 4,5 kg
Przygotowanie:
Przygotuj glazurę, gotując w małym rondlu, na małym ogniu wino z szalotką, aż zredukuje się do ok. ¼ szklanki. Zdejmij rondel z ognia i wmieszaj miód i musztardę. Rozgrzej piekarnik do 135 stopni C. Ułóż szynkę w brytfannie i ponacinaj skórę w odstępach 1,5 cm. Wstaw do piekarnika bez przykrycia na 7 godzin. Po tym czasie, posmaruj szynkę połową glazury i podlewając od czasu do czasu, piecz jeszcze 1½ godziny. Pokrój mięso i podaj z pozostałą glazurą.
© Anna Olson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W