Spaghetti z mięsem kraba
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- mięso z całego
- ugotowanego kraba – ciemne i jasne oddzielnie
- 3 chili
- przekrojone na połowy
- bez pestek
- liście z pęczka natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- sok z 1 cytryny
- oliwa
- paczka spaghetti
- ugotowanego zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Posiekaj natkę, rozetrzyj czosnek ze szczyptą soli i posiekaj. Posiekaj również chili. Włóż białe i ciemne mięso kraba do miski, dodaj sporo posiekanej natki i chili oraz czosnek. Przemieszaj delikatnie, dopraw solą i pieprzem oraz oliwą i sokiem z cytryny. Podaj z ugotowanym makaronem spaghetti.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W