Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano na patelni. Do dużego garnka z osolonym wrzątkiem włożyć makaron, zamieszać. W misce wymieszać kremówkę z jajami, parmezanem, pieprzem i natką pietruszki. Kiedy makaron jest al dente odcedzić. Gorący wrzucić do miski z kremówką, dodać zrumieniony, gorący boczek, dobrze wymieszać i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA