Śledź czerwony
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.27)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 sprawione (bez skóry i ości, wymoczone) filety śledzia
- 3 cebule
- 70 ml oliwy i oleju (pół na pół)
- 6 łyżek koncentratu pomidorowego
- sól
- cukier
- słodka i ostra papryka
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Smażyć powoli, nie zrumienić. Dodać koncentrat pomidorowy i ew. odrobinę wody, żeby go rozprowadzić. Przyprawić i dusić chwilę razem. Ostudzić. Śledzie osuszyć i pokroić w kawałki. Na dnie słoika ułożyć trochę pomidorowej cebuli, na to warstwa śledzi, warstwa cebuli, warstwa śledzi. Układać, aż do wyczerpania składników. Śledzie wstawić do lodówki na dobę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W