Śledź czerwony

Śledź czerwony
Oceń przepis:
42 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.27)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Potrawy wigilijne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Smażyć powoli, nie zrumienić. Dodać koncentrat pomidorowy i ew. odrobinę wody, żeby go rozprowadzić. Przyprawić i dusić chwilę razem. Ostudzić. Śledzie osuszyć i pokroić w kawałki. Na dnie słoika ułożyć trochę pomidorowej cebuli, na to warstwa śledzi, warstwa cebuli, warstwa śledzi. Układać, aż do wyczerpania składników. Śledzie wstawić do lodówki na dobę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA