Sajgonki z tofu i warzywami

Sajgonki z tofu i warzywami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska, Kuchnia wietnamska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmażyć na oliwie białe części dymek, czosnek, imbir i łodygi kolendry. Dodać pastę curry. Smażyć mieszając, aż pasta zacznie przywierać. Dodać łyżkę wody. Dołożyć tofu, marchewkę i ziemniak. Mieszając pokryć warzywa pastą. Dodać sosy i olej sezamowy. Smażyć przez 2 minuty, aż warzywa zmiękną. Wrzucić makaron, liście kolendry i kapustę. Wymieszać. Doprawić do smaku. Na równej powierzchni ułożyć po 2 skrzyżowane placki do sajgonek. Nałożyć łyżeczkę farszu na każdy placek. Zawinąć zakładając brzegi do środka. Owinąć drugim plackiem. Smażyć na odrobinie oliwy, aż ciasto będzie rumiane. Osączyć nadmiar tłuszczu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA