Sajgonki z tofu i warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska, Kuchnia wietnamska
Składniki:
- paczka placków do sajgonek
- 3 dymki
- 2 łyżki oliwy
- starty ząbek czosnku
- łyżka startego imbiru
- pół pęczka kolendry
- łyżka żółtej pasty curry
- pół filiżanki pokrojonego twardego tofu
- 1 pokrojona marchewka
- 1 pokrojony czerwony ziemniak
- łyżka sosu rybnego
- łyżka kecap manis albo tamari
- łyżeczka oleju sezamowego
- filiżanka namoczonego w wodzie
- pokrojonego makaronu fasolowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmażyć na oliwie białe części dymek, czosnek, imbir i łodygi kolendry. Dodać pastę curry. Smażyć mieszając, aż pasta zacznie przywierać. Dodać łyżkę wody. Dołożyć tofu, marchewkę i ziemniak. Mieszając pokryć warzywa pastą. Dodać sosy i olej sezamowy. Smażyć przez 2 minuty, aż warzywa zmiękną. Wrzucić makaron, liście kolendry i kapustę. Wymieszać. Doprawić do smaku. Na równej powierzchni ułożyć po 2 skrzyżowane placki do sajgonek. Nałożyć łyżeczkę farszu na każdy placek. Zawinąć zakładając brzegi do środka. Owinąć drugim plackiem. Smażyć na odrobinie oliwy, aż ciasto będzie rumiane. Osączyć nadmiar tłuszczu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W