Rotini z pomidorowym sosem z małżami

Rotini z pomidorowym sosem z małżami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.33)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podsmaż boczek i cebulę w średnim rondlu. Kiedy z boczku wytopi się tłuszcz, a cebula zacznie robić się brązowa, dodaj czosnek i smaż przez jakieś 3 minuty. Dodaj pomidory, małże i liście laurowe. Dopraw solą i pieprzem i gotuj na wolnym ogniu przez jakieś 15 minut. Tuż przed podaniem dodaj bazylię i dopraw do smaku. W międzyczasie ugotuj w porządnie osolonym wrzątku makaron, aż będzie „al dente”. Odcedź, dodaj do sosu i wymieszaj. Podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA