Rosół z kluseczkami z macy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.32)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Kluseczki4 jajka
4 łyżki oleju roślinnego
½ łyżeczki gałki muszkatołowej
1 szklanka pokruszonej macy
sól i pieprz
Zupa
1l bulionu z kurczaka
2,5 cm kawałek świeżego imbiru, starty na tarce
2 szklanki liści młodziutkiego szpinaku
3 dymki, posiekane
1 szklanka kiełków fasoli mung
Przygotowanie
Zacznij od przygotowania ciasta na kluseczki. Wymieszaj jajka, olej, i przyprawy. Dodaj macę, wymieszaj i odstaw na co najmniej 20 minut. Doprowadź bulion do wrzenia i dodaj do niego uformowane z ciasta za pomocą 2 łyżek kluseczki. Gotuj przez jakieś 10 minut. Kiedy kluseczki będą gotowe, wypłyną na powierzchnię. Dodaj imbir, szpinak, dymkę i kiełki, zamieszaj i poczekaj, aż trochę zmiękną. Podawaj od razu.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W