Ravioli z dynią i rukolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Dania z dyni
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 550 g dyni
- obranej i posiekanej
- 1 łyżka oliwy
- 250 g rukoli
- ½ szklanki (40 g) drobno tartego parmezanu
- 1 łyżka grubo pokrojonych liści oregano
- 1 łyżka grubo pokrojonej natki
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- 20 płatków ciasta na wontony
- drobno tarty parmezan
- do podania
- sos z brązowego masła
- 50 g masła
- 4 gałązki oregano
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 220°C. Dynię położyć na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem. Skropić oliwą i zapiekać 20-25 minut na złoty kolor. Wymieszać rukolę, parmezan, oregano, natkę, sól i pieprz. Na połowę płatków ciasta nałożyć po 2 łyżeczki farszu i 2 kawałki dyni. Posmarować brzegi płatków z farszem wodą i przykryć je pozostałymi płatkami. Przycisnąć brzegi tak, żeby się skleiły. Stopić masło, dodać oregano. Podgrzewać, aż oregano będzie chrupiące. Ravioli gotować al dente w osolonym wrzątku 3-4 minuty. Odcedzić i podawać z pozostałą dynią, polać masłem i posypać parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W