Ravioli z dynią i rukolą

Ravioli z dynią i rukolą
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Dania z dyni
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 220°C. Dynię położyć na blasze do pieczenia, wyłożonej pergaminem. Skropić oliwą i zapiekać 20-25 minut na złoty kolor. Wymieszać rukolę, parmezan, oregano, natkę, sól i pieprz. Na połowę płatków ciasta nałożyć po 2 łyżeczki farszu i 2 kawałki dyni. Posmarować brzegi płatków z farszem wodą i przykryć je pozostałymi płatkami. Przycisnąć brzegi tak, żeby się skleiły. Stopić masło, dodać oregano. Podgrzewać, aż oregano będzie chrupiące. Ravioli gotować al dente w osolonym wrzątku 3-4 minuty. Odcedzić i podawać z pozostałą dynią, polać masłem i posypać parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA