Potrawka Caiou z wieprzowiny według Marielle

Potrawka Caiou z wieprzowiny według Marielle
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 55)
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
10

Składniki:

  • 2 kg karkówki wieprzowej pokrojonej w równe kostki 5cm x 5 cm

  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 300 ml czerwonego wina
  • 300 – 400 ml wywaru z warzyw
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 szklanka świńskiej krwi
  • tymianek
  • liść laurowy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej olej w garnku, obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodaj cebulę. Smaż jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Posyp mąką, zamieszaj, następnie dolej wino. Dodaj zioła, sól, pieprz i doprowadź do wrzenia.
Przykryj i duś przez 2 godz.
Dodaj śmietanę oraz krew, podgrzej, ale nie doprowadzając do wrzenia. Podawać z sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA