Potrawka Caiou z wieprzowiny według Marielle
Oceń przepis:
Przygotował:
Julie Andrieu
- Seria kulinarna:
- Francuskie wędrówki Julie (odc. 55)
- Rodzaj dania:
- Dania z wieprzowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 10
Składniki:
-
2 kg karkówki wieprzowej pokrojonej w równe kostki 5cm x 5 cm
- 1 duża cebula
- 2 łyżki mąki
- 300 ml czerwonego wina
- 300 – 400 ml wywaru z warzyw
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki śmietany
- 1 szklanka świńskiej krwi
- tymianek
- liść laurowy
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej olej w garnku, obsmaż mięso ze wszystkich stron, dodaj cebulę. Smaż jeszcze przez 5 minut, często mieszając.
Posyp mąką, zamieszaj, następnie dolej wino. Dodaj zioła, sól, pieprz i doprowadź do wrzenia.
Przykryj i duś przez 2 godz.
Dodaj śmietanę oraz krew, podgrzej, ale nie doprowadzając do wrzenia. Podawać z sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wieprzowiny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W