Pomidory zapiekane z młodym szpinakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.62)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 pomidorów
- 2 cebule
- 6 ząbków czosnku
- pokrojonych na plasterki
- 30 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sól i pieprz
- 450 g młodego szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Pomidory przekroić na pół. W żaroodpornym naczyniu wymieszać pomidory, cebulę, czosnek i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Zapiekać ok 45 minut. W dużej salaterce ułożyć szpinak i wrzucić na wierzch zapieczone pomidory, razem z powstałym sokiem. Dobrze wymieszać, żeby szpinak zmiękł i natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W