Pomidory zapiekane z młodym szpinakiem

Pomidory zapiekane z młodym szpinakiem
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.62)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 8 pomidorów
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • pokrojonych na plasterki
  • 30 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz
  • 450 g młodego szpinaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Pomidory przekroić na pół. W żaroodpornym naczyniu wymieszać pomidory, cebulę, czosnek i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Zapiekać ok 45 minut. W dużej salaterce ułożyć szpinak i wrzucić na wierzch zapieczone pomidory, razem z powstałym sokiem. Dobrze wymieszać, żeby szpinak zmiękł i natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA