Placek rybny Mike’a Robinsona
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 filet z dorsza
- 1 filet z łososia
- 250 g krewetek
- 250 g małży
- 1 posiekana cebula
- 1 posiekany por
- 1 posiekany koper włoski
- 1 łodyga selera naciowego
- pokrojona
- 2 ząbki czosnku
- rozgniecione
- 50 ml białego wina
- 250 g sosu beszamelowego
- purée z 5 ziemniaków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj wcześniej sos beszamelowy i purée ziemniaczane. Żeby zrobić nadzienie usmaż cebulę, pory, seler i koper włoski z czosnkiem, wlej białe wino, a następnie dodaj ryby. Smaż wszystko przez chwilę. Wymieszaj z beszamelem, pietruszką, krewetkami i małżami. Przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj warstwą ziemniaków, posmaruj wierzch dania żółtkiem i piecz przez 20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W