Placek rybny Mike’a Robinsona

Placek rybny Mike’a Robinsona
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj wcześniej sos beszamelowy i purée ziemniaczane. Żeby zrobić nadzienie usmaż cebulę, pory, seler i koper włoski z czosnkiem, wlej białe wino, a następnie dodaj ryby. Smaż wszystko przez chwilę. Wymieszaj z beszamelem, pietruszką, krewetkami i małżami. Przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj warstwą ziemniaków, posmaruj wierzch dania żółtkiem i piecz przez 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA