Pikantne smażone ziemniaki

Pikantne smażone ziemniaki
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, ugotować na półtwardo, wystudzić i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, dodać ziemniaki i smażyć na małym ogniu, aż staną się chrupkie i złociste. Przełożyć na półmisek, posypać solą i przyprawami, skropić gorącym olejem i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA