Pikantne smażone ziemniaki
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 600 g dobrych ziemniaków średniej wielkości
- olej roślinny do smażenia
- sól do smaku
- ¼-½ łyżeczki sproszkowanego chilli
- ½ łyżeczki mielonej kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać, ugotować na półtwardo, wystudzić i pokroić wzdłuż na ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, dodać ziemniaki i smażyć na małym ogniu, aż staną się chrupkie i złociste. Przełożyć na półmisek, posypać solą i przyprawami, skropić gorącym olejem i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W