Penne rigate con cavolo nero
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- pęk cavolo nero – włoskiej czarnej kapusty
- 3 ząbki czosnku
- paczka makaronu penne rigate (fałdowanych grubych rurek)
- parmezan
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj 2 garnki wrzątku. Oderwij liście cavolo nero od łodyg. Włóż liście do wrzątku razem z ząbkiem czosnku i zblanszuj przez 5 min. Ugotuj makaron w drugim garnku z osolonym wrzątkiem. Ugnieć w moździerzu 2 ząbki czosnku. Przełóż ugotowaną kapustę z ząbkiem czosnku do naczynia malaksera i zmiksuj przez minutę. Dopraw cavolo nero solą, pieprzem i utartym czosnkiem. Włącz malakser i miksuj jeszcze przez minutę, dolewając oliwę cienką strużką. Odlej makaron i wymieszaj z cavolo nero. Posyp tartym parmezanem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W