Kurczak z salsą
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.66)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- łyżka oleju roślinnego
- 4 piersi kurczaka bez kości i skóry
- ok. 1 szklanki salsy
- ok. 1 szklanki startego sera cheddar
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Wstawić dużą patelnię na średni ogień. Wlać olej, kiedy zacznie dymić, wrzucić kurczaka. Zrumienić z obu stron. Przełożyć kurczaka do brytfanny o wielkości ok. 13cm na 28cm. Posmarować piersi kurczaka salsą, posypać cheddarem i zapiekać 15-20 minut, aż kurczak będzie upieczony, a ser stopi się.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia meksykańska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W