Kurczak tikka masala
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.5)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Przygotowanie:
Przyrządzić marynatę: imbir starty na tarce z drobnymi oczkami wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, chili w proszku, sokiem z limonki, posiekaną kolendrą i łyżką oleju. Mięso pokroić na małe, płaskie kawałki (mniej więcej 3x3 cm) i włożyć do marynaty, zostawić na chwilę. Kawałki mięsa nabijać ściśle na patyczki do szaszłyków. Smażyć z obu stron na dobrze rozgrzanej patelni grillowej na złoto. Zdjąć usmażone kawałki z patyczków, włożyć do sosu i chwilę podgrzać. Placuszki chapati podgrzać na patelni, na której smażył się kurczak. Kawałki kurczaka w sosie podawać na placuszkach, pokropione sokiem z limonki lub cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W