Królik w rosole
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Marco Pierre White odkrywa brytyjską kuchnię (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 królik
- 6 marchewek
- 1 łodyga selera naciowego
- 2 cebule
- 2 kostki bulionu drobiowego
- 2 liście laurowe
- oliwa
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić i warzywa. Wyciąć wątrobę i nerki i podzielić królika na porcje. Mięso i warzywa umieścić w garnku, dodać kostki rosołowe i nalać tyle wody, by pokryć składniki. Gotować na wolnym ogniu 1 - 1½ godziny. Kiedy mięso się ugotuje wrzucić liście laurowe. Pod koniec można dodać pokrojone nerki i wątrobę i gotować jeszcze 2 - 3 minuty. Wlać nieco oliwy, wsypać posiekaną natkę pietruszki i zamieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy wielkanocne
Kuchnia brytyjska
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W