Jagnięcina zapiekana w pergaminie
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia grecka
Składniki:
- steki jagnięce z kostką
- suszone oregano
- cebula
- czosnek
- ziarna czarnego pieprzu
- liście laurowe
- sól
- białe wytrawne wino
- najlepiej Retsina
- pergamin do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Z pergaminu wyciąć koło o średnicy około 20 cm. Mięso ułożyć na papierze posmarowanym oliwą. Na wierzchu położyć pokrojoną cebulę i czosnek, posypać oregano i rozgniecionymi w moździerzu ziarnami pieprzu. Dodać listek laurowy, posolić. Papier zagiąć na pół i połączyć brzegi, podwijając do góry. Zostawić kilka centymetrów nie zaciśniętych, przez otwór wlać odrobinę wina, a następnie dokończyć zawijanie krawędzi. Paczuszki z jagnięciną wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na około pół godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W