Jagnięcina zapiekana w pergaminie

Jagnięcina zapiekana w pergaminie
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.10)
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z pergaminu wyciąć koło o średnicy około 20 cm. Mięso ułożyć na papierze posmarowanym oliwą. Na wierzchu położyć pokrojoną cebulę i czosnek, posypać oregano i rozgniecionymi w moździerzu ziarnami pieprzu. Dodać listek laurowy, posolić. Papier zagiąć na pół i połączyć brzegi, podwijając do góry. Zostawić kilka centymetrów nie zaciśniętych, przez otwór wlać odrobinę wina, a następnie dokończyć zawijanie krawędzi. Paczuszki z jagnięciną wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza na około pół godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA