Grillowany tuńczyk i karaibska salsa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- Składniki tuńczyka:
- 4 grube porcje tuńczyka, o wadze 170-230g
- sól i pieprz do smaku
- oliwa
- Składniki salsy:
- 1 czerwona papryka bez nasion, pokrojona w drobną kostkę
- 1 mango bez skóry i pestki, pokrojone w drobną kostkę
- 4 dymki, drobno posiekane
- 1 pęczek kolendry, posiekany
- sok i skórka z 1 limonki
- 25 g prażonych wiórków kokosowych
- 2 łyżki oliwy
- sól do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj starannie wszystkie składniki salsy. Maksymalnie rozgrzej grill. Dopraw porcje ryby solą i pieprzem. Wetrzyj oliwę. Grilluj po parę minut po obu stronach. Najsmaczniejsze są, gdy wnętrze pozostanie chłodne i czerwone.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W