Grillowany dorsz
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- filety z dorsza
- natka pietruszki
- 4 ząbki czosnku
- czosnek
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- cytryna
- kilka liści laurowych
- kilka gałązek pomidorków koktajlowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać posiekaną natkę, rozgnieciony czosnek z oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką posmarować kawałki ryby, odstawić na 8-10 minut. Pokroić cytrynę na plasterki. W brytfance ułożyć plasterki cytryny i liście laurowe. Umieścić na wierzchu rybę. Po bokach poukładać gałązki pomidorków, posmarowanych oliwą. Posypać solą. Piec na grillu z pokrywą lub przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku przez 8-10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W