Grillowany dorsz

Grillowany dorsz
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać posiekaną natkę, rozgnieciony czosnek z oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką posmarować kawałki ryby, odstawić na 8-10 minut. Pokroić cytrynę na plasterki. W brytfance ułożyć plasterki cytryny i liście laurowe. Umieścić na wierzchu rybę. Po bokach poukładać gałązki pomidorków, posmarowanych oliwą. Posypać solą. Piec na grillu z pokrywą lub przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku przez 8-10 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA