Gorąca czekolada z korzeniami
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.4)
- Rodzaj dania:
- Desery, Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- tabliczka czekolady
- mleko
- słodka śmietanka
- ziarna kardamonu
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- cukier
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W moździerzu rozgnieść ziarna kardamonu, usunąć łupinki. Zagotować mleko i śmietankę z ziarnami kardamonu, cynamonem i czekoladą. Podczas gotowania ubijać trzepaczką, aby powstała pianka. Ostrożnie przelać do kubków tak, aby nie zniszczyć pianki. Porcje pianki umieścić na wierzchu, posypać odrobiną startej czekolady.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W