Gorąca czekolada z korzeniami

Gorąca czekolada z korzeniami
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.4)
Rodzaj dania:
Desery, Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W moździerzu rozgnieść ziarna kardamonu, usunąć łupinki. Zagotować mleko i śmietankę z ziarnami kardamonu, cynamonem i czekoladą. Podczas gotowania ubijać trzepaczką, aby powstała pianka. Ostrożnie przelać do kubków tak, aby nie zniszczyć pianki. Porcje pianki umieścić na wierzchu, posypać odrobiną startej czekolady.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA