Duszone gicze jagnięce po marokańsku

Duszone gicze jagnięce po marokańsku
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z jagnięciny i baraniny
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160°C.

Umieść duży garnek na średnim ogniu i wrzuć do niego oliwę, cebulę, papryczkę chili, czosnek i imbir. Gotuj przez 5-6 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj seler, marchew, kmin, kolendrę, oregano, cynamon, gwiazdki anyżu i szafran. Gotuj, aż warzywa zmiękną i zaczną uwalniać aromat. Przypraw solą i pieprzem.

Dodaj bulion z kurczaka, pomidory, morele i oliwki i zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Następnie dodaj jagnięcinę tak, żeby była do połowy zanurzona. Ponownie przypraw solą i pieprzem. Przenieś do piekarnika i piecz przez 2,5 godziny, przewracając mięso co około 30 minut, aż się zarumieni i zacznie odchodzić od kości. Podawaj z jogurtem z miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA