Ducana
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes na Karaibach (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia karaibska
Składniki:
- 900 g drobno startych batatów
- 1 mały drobno starty kokos
- 55 g mąki pszennej
- 85 g miałkiego cukru
- ¼ łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
- ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
- 30 g miękkiego masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać bataty, wiórki kokosowe, mąkę, cukier i przyprawy. Połączyć z masłem tak, żeby powstała lepka masa. Na blat wyłożyć arkusz folii aluminiowej. Nałożyć tyle masy, żeby wystarczyło na prostokąt o wymiarach 5 cm x 3 cm, o wysokości 2 cm. Zawinąć folię tak, żeby powstała zgrabna paczuszka. Powtórzyć czynność z pozostałą masą. Zagotować duży garnek wody. Ostrożnie wkładać do wrzątku paczuszki ducany. Gotować ok. 15 minut. Wyjąć z garnka. Rozwinąć z folii i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W