Curry z ziemniaków i ciecierzycy z plackami puri
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 450 g ziemniaków
- 2 ½ szklanki wody
- puszka ciecierzycy (odsączyć)
- garść posiekanej kolendry albo trochę nasion kozieradki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na rozgrzany olej wrzucić jednocześnie przyprawy i ziemniaki. Podsmażać przez kilka minut, następnie wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą niemal miękkie. Dodać opłukaną i osączoną ciecierzycę. Gotować kolejne 3-4 minuty, dodać posiekaną kolendrę. W razie potrzeby dolać trochę wody — potrawa ma mieć półpłynną konsystencję.
Podawać z plackami puri (patrz: osobny przepis).
Podawać z plackami puri (patrz: osobny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W