Bruschetta z bobem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- świeży łuskany bób
- 2 ząbki czosnku
- sól morska
- świeża mięta
- tarty ser pecorino
- świeżo mielony pieprz
- sok z 1 cytryny
- oliwa extra vergine
- duży tost z pszennego chleba
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzyj w dużym moździerzu ząbek czosnku z dużą szczyptą soli morskiej i ok. 10 listkami mięty. Dodaj 2 garści bobu i rozgnieć na grube cząstki. Dodaj garść tartego pecorino, utrzyj lekko i dolej tyle oliwy i soku z cytryny, żeby bób zmienił się w gęstą, ale nie gładką pastę. Dopraw ją solą i pieprzem. Natrzyj tost przekrojonym ząbkiem czosnku, polej oliwą i podaj z porcją pasty z bobu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W