Brownies potrójnie czekoladowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Brownie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 370 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 370 g masła
- 6 jajek
- 2 i pół filiżanki drobnego cukru
- półtorej filiżanki przesianej mąki
- filiżanka przesianego kakao
- półtorej filiżanki posiekanej białej czekolady
- półtorej filiżanki posiekanej mlecznej czekolady
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Gorzką czekoladę i masło stopić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem. Wlać do nich czekoladę stopioną z masłem. Dodać mąkę, kakao, białą i mleczną czekoladę. Wymieszać i przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 35-40 minut w temperaturze 180°C. Pokroić po wystygnięciu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W