Zupa choisy
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 posiekana cebula
- 2 łyżki masła
- 2 szklanki mleka
- 3 szklanki bulionu drobiowego
- 3 szklanki ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 6 szklanek grubo pokrojonej sałaty (można wykorzystać resztki sałatki)
- sól i pieprz
- 16 pomidorków koktajlowych
- ¼ szklanki (60 ml) kwaśnej śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku do zupy zeszklij cebulę na maśle. Dodaj mleko, bulion drobiowy i ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Nakryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut lub do czasu, aż ziemniaki zmiękną. Dodaj sałatę i gotuj jeszcze 3-4 minuty. Zmiksuj zupę na purée. Przecedź przez sito. Dopraw w razie potrzeby. Wlej zupę do 4 misek. Udekoruj kwaśną śmietaną i pomidorkami koktajlowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W