Zupa choisy

Zupa choisy
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 posiekana cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki mleka
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 3 szklanki ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 6 szklanek grubo pokrojonej sałaty (można wykorzystać resztki sałatki)
  • sól i pieprz
  • 16 pomidorków koktajlowych
  • ¼ szklanki (60 ml) kwaśnej śmietany

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku do zupy zeszklij cebulę na maśle. Dodaj mleko, bulion drobiowy i ziemniaki. Dopraw solą i pieprzem. Zagotuj. Nakryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut lub do czasu, aż ziemniaki zmiękną. Dodaj sałatę i gotuj jeszcze 3-4 minuty. Zmiksuj zupę na purée. Przecedź przez sito. Dopraw w razie potrzeby. Wlej zupę do 4 misek. Udekoruj kwaśną śmietaną i pomidorkami koktajlowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA