Zitti con salame di felino
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 2 porcje makaronu zitti (krótkie rurki)
- 5-cm kawałek włoskiej kiełbasy salame di felino albo podobnej
- oliwa
- 1 łyżeczka masła
- 5 listków szałwii
- 2 suszone chili
- 4 żółtka
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- garść tartego parmezanu
- 1 łyżka śmietany kremówki
- ½ szklanki białego wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie pokrój kiełbasę na plastry, a następnie w słupki. Podsmaż ją na oliwie z masłem, a gdy się zrumieni, dodaj szałwię i pokruszone chili. Rozbełtaj żółtka w misce, dopraw solą i pieprzem, dodaj parmezan, wymieszaj, dodaj łyżkę kremówki i ponownie wymieszaj. Na patelnię wlej ½ szklanki białego wina, a gdy się zagotuje, zdejmij patelnię z ognia i energicznie wmieszaj sos z żółtek. Odlej makaron, wrzuć do sosu i wymieszaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W