Zapiekany kalafior z migdałami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.75)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 główka kalafiora pokrojonego w różyczki
- ¼ szklanki oliwy z oliwek
- 1 szklanka migdałów pokrojonych na plasterki
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Ułożyć różyczki kalafiora w brytfannie (22cm na 37cm) i skropić oliwą. Posypać solą, pieprzem i migdałami. Wymieszać. Zapiekać aż będą rumiane i miękkie, ok. 25 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W