Zapiekanka śniadaniowa

Zapiekanka śniadaniowa
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.29)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zapiekanki
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 8 jajek
  • 1 ½ szklanki mleka
  • ½ bochenka pełnoziarnistego chleba
  • pokrojonego w kostkę i podpieczonego
  • 8 małych kiełbasek
  • pokrojonych w plasterki
  • 1 duża cebula
  • pokrojona w półplasterki
  • 1 szklanka mielonego cheddara
  • 3 gałązki estragonu
  • posiekane
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj kiełbasę i cebulę i podsmaż. W międzyczasie roztrzep jajka z mlekiem i dopraw solą i pieprzem. Dodaj ser, grzanki z chleba, kiełbaski i cebulę, oraz estragon. Przelej do nasmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika. Piecz przez jakieś 35 minut, aż się zetnie. Podawaj od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA