Zapiekanka śniadaniowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.29)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zapiekanki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 jajek
- 1 ½ szklanki mleka
- ½ bochenka pełnoziarnistego chleba
- pokrojonego w kostkę i podpieczonego
- 8 małych kiełbasek
- pokrojonych w plasterki
- 1 duża cebula
- pokrojona w półplasterki
- 1 szklanka mielonego cheddara
- 3 gałązki estragonu
- posiekane
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu. Dodaj kiełbasę i cebulę i podsmaż. W międzyczasie roztrzep jajka z mlekiem i dopraw solą i pieprzem. Dodaj ser, grzanki z chleba, kiełbaski i cebulę, oraz estragon. Przelej do nasmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania i wstaw do piekarnika. Piecz przez jakieś 35 minut, aż się zetnie. Podawaj od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zapiekanki
Kuchnia Ameryki Północnej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W