Zapiekane pomidory
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 900 g dojrzałych pomidorów
- 3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)
- ⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
- 2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku
- 1 łyżka oliwy dobrej jakości
- 2 łyżki masła
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
kładniki
900 g dojrzałych pomidorów
3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)
⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku
1 łyżka oliwy dobrej jakości
2 łyżki masła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
900 g dojrzałych pomidorów
3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)
⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku
1 łyżka oliwy dobrej jakości
2 łyżki masła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W