Zapiekane pomidory

Zapiekane pomidory
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 900 g dojrzałych pomidorów
  • 3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)
  • ⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
  • 2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku
  • 1 łyżka oliwy dobrej jakości
  • 2 łyżki masła
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

kładniki
900 g dojrzałych pomidorów
3 kromki białego pszennego pieczywa (bułki)
⅓ szklanki grubo posiekanego świeżego szczypiorku
2 łyżeczki grubo posiekanego świeżego tymianku
1 łyżka oliwy dobrej jakości
2 łyżki masła
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA