Wietnamskie summer rolls

Wietnamskie summer rolls
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Minimalista (odc.23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia wietnamska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zanurzyć papier ryżowy w misce z gorącą wodą na ok. 2 sekundy, przekręcić i zanurzyć wystającą poprzednio część. Położyć na wilgotnej ściereczce. Układać na dolnej części papieru ryżowego trochę sałaty, makaronu ryżowego, marchewki, ziół i mięsa i/lub krewetkę. Zawinąć od spodu, zawinąć boki i ściśle zrolować. Postępować tak aż do wyczerpania składników. Wymieszać sos rybny, cukier, imbir, pastę chili-czosnkową i ok ¼ szklanki wody. Spróbować i doprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce pod przykryciem do 2 godzin. Przekroić każdą sztukę na 2 lub 3 kawałki i podawać z sosem i ósemkami limonek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA