Warzywne pakory
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 250 g mąki z ciecierzycy
- 50 g mąki samorosnącej (lub zwykłej mąki z dodatkiem ¼ łyżeczki proszku do pieczenia)
- ½ łyżeczki sproszkowanego chilli
- 1 łyżeczka garam masala
- 1 łyżka soku z cytryny
- 300 g ziemniaków
- obranych i pokrojonych w niewielką kostkę
- 300 g drobno posiekanej cebuli
- 6-8 liści szpinaku
- drobno posiekanych
- garść posiekanych liści świeżej kolendry
- garść posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka posiekanej zielonej papryczki chilli
- 1 łyżeczka soli
- olej roślinny do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przesiać obie mąki i przyprawy do miski. Dodać sok z cytryny i stopniowo wlewając wodę, zarobić gładkie, dość gęste ciasto. Odstawić na 10-15 minut. Dodać pozostałe składniki (oprócz oleju) i dokładnie wymieszać. Wkładać porcje ciasta łyżką na rozgrzany olej i smażyć partiami po 3-4 minuty, aż pakory nabiorą złocistego koloru. Podawać natychmiast.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W