Warzywa i owoce z dipem kokosowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- jabłko
- seler i marchew pokrojone po podłużne paski
- 1 szklanka kiełków słonecznika
- kilka liści rzymskiej sałaty
- 400 ml mleka kokosowego
- 15-20 dag orzechów nerkowca
- 5 łyżek ciemnego cukru Muscovado
- 1 szczypta kardamonu
- 1 łyżka podprażonego sezamu
- kilka gałązek świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Miksujemy mleko z orzeszkami nerkowca, cukrem i szczyptą kardamonu. Dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy posiekane liście mięty, a do drugiej podprażone nasiona sezamu. W ten sposób usyskujemy 2 wersje dipu. Na liściach sałaty układamy owoce i warzywa pokrojone w paski oraz kiełki słonecznika. Możemy je polać dipem lub podać go w osobnych miseczkach do maczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W