Tajskie omułki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2,5 kg świeżych omułków, przebranych i opłukanych
- 398 ml mleka kokosowego z puszki
- 1 łyżka tajskiej żółtej pasty curry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej mleko do dużego garnka. Dodaj pastę, wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Wrzuć omułki i przykryj szczelnie pokrywką. Gotuj, aż się otworzą, czyli przez 5-8 minut. Wyrzuć wszystkie, które się nie otworzyły. Wywar jest najsmaczniejszy!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia tajska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W