Sycylijska sałatka z pomarańczy, oliwek, czerwonej cebuli i mięty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 6 dużych pomarańczy
- 1 szklanka drylowanych zielonych oliwek
- pokrojonych na plasterki
- 3 łyżki kaparów
- 1 czerwona cebula
- pokrojona na cienkie plasterki
- 1 duży pęczek mięty
- cienko pokrojonej
- 60 ml oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomarańcze obrać ze skórki i pokroić na centymetrowe kawałki. Włożyć do dużej miski. Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W