Świeże sajgonki
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Składniki:
- marynowany imbir
- paczka okrągłego papieru ryżowego
- tarty
- pozbawiony gniazda nasiennego ogórek
- 4 pokrojone dymki
- 2 małe paczki fasolowego makaronu
- 2 gotowane
- pokrojone piersi kurczaka
- pokrojone w paski wodorosty nori
- tarta marchew
- pokrojone awokado
- 2 filiżanki liści mięty i kolendry
- paczka tofu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach odcedzamy i przekładamy na talerz. Płat papieru ryżowego wkładamy do wrzątku na 30 sekund. Wyjmujemy go i układamy na suchej powierzchni. Na papierze układamy wodorosty. Następnie: trochę marchwi, ogórek, kawałek awokado, odrobinę makaronu i dymki. Posypujemy kolendrą i miętą. Nadzienia nie może być za dużo, żeby papier nie pękał.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W