Sushi nori
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 30)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 4 arkusze nori
- filiżanka brązowego ryżu
- łyżka octu ryżowego
- łyżeczka mirinu
- 2 łyżki majonezu sojowego
- 200 g surowego tuńczyka
- 1 awokado
- 2 dymki
- wasabi
- 1/3 filiżanki tamari
- sos sojowy
- łyżeczka oleju sezamowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Tuńczyka pokroić w cienkie paski. Ugotować ryż. Uformować kulki. Dodać wasabi i majonez sojowy. Układać ryż na wodorostach. Dołożyć awokado i dymkę. Dołożyć tuńczyka. Zwinąć sushi. Wymieszać sos sojowy, ocet, tamari i olej sezamowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W