Sos do chińskich pierożków
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 4 łyżki czarnego octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka pasty chilli - sambal oelek
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka tartego korzenia imbiru
- cukier do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Składniki wymieszać, dolać trochę przegotowanej wody, by sos był lżejszy. Podawać sos na zimno do maczania. Można dodać czosnek, skórkę z cytryny lub sok z cytryny. Do pierożków podaje się również sam czarny ocet ryżowy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W