Zapiekana fasolka szparagowa

Zapiekana fasolka szparagowa
Oceń przepis:
49 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegańskie

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
  • sól
  • 1 batat
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • skórka otarta z pomarańczy
  • kilka listków tymianku
  • sól i czarny pieprz
  • olej
  • do podania: uprażone płatki migdałowe

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę w garnku, dodać fasolkę. Gotować 1 minutę, odcedzić i przełożyć do miski z wodą i lodem.
Bataty pokroić, dodać razem z fasolką i pozostałymi składnikami do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć i piec w piekarniku przez 15 - 20 minut.
Na koniec obsypać obficie uprażonymi płatkami migdałowymi i skropić oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA