Smażona cielęcina ze słodką papryką i miodem z Paryża

Smażona cielęcina ze słodką papryką  i miodem z Paryża
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Julie Andrieu

Seria kulinarna:
Francuskie wędrówki Julie (odc. 78)
Trudność:
Rodzaj dania:
Dania z cielęciny
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

1. Pokroić cielęcinę w kostkę. Wlać olej słonecznikowy do garnka. Obsmażyć mięso i wyjąć je z garnka.
2. Pokroić cebulę, podsmażyć ją w tym samym garnku. Ponownie włożyć mięso. Dodać sól i pieprz. Wlać wodę do poziomu mięsa. Dodać miód, liść laurowy i słodką paprykę. Dusić przez 2 h na małym ogniu. Często mieszać.
3. Gdy mięso jest już bardzo kruche, odlać trochę wywaru i dodać do niego śmietanę. Posypać pokrojonymi grubymi szczypiorami i krążkami korniszonów. Doprawić.
4. Podawać z kremowym sosem i purée z warzyw (z masłem i solą).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA