Śledź w zalewie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dwie puszyste damy (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Składniki4 śledzie, oczyszczone, pozbawione ości, głów i ogonów
1 pokrojona w plasterki cebula
2 liście laurowe
150 ml wytrawnego białego wina
150 ml dobrego octu winnego
sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Ułóż śledzie w ognioodpornym naczyniu, na nich pokrojoną cebulę i liście laurowe oraz dopraw solą i pieprzem. Polej całość mieszaniną wina z octem winnym. Piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni C. Podawaj na zimno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W