Skwarki do pierogów
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 0,5 kg boczku surowego
- 0,5 kg boczku wędzonego surowego
- 0,5 kg podgardla wieprzowego
- 0,5 kg słoniny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokroić wszystkie składniki w sporą kostkę. Najpierw na głęboką, suchą, rozgrzaną patelnię wrzucić słoninę. Kiedy się trochę roztopi dodać podgardle, a następnie boczek surowy i wędzony. Smażyć powoli, mieszać, aż skwarki się zrumienią. Pamiętać, że po wyłączeniu gazu skwarki jeszcze będą się wysmażać - uważać, by się nie przypaliły. To duża ilość, ale smalec ze skwarkami świetnie się przechowuje. Na części tłuszczu można zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, siekany czosnek, majeranek, połączyć ze skwarkami - powstanie smalczyk smakowy do chleba.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W