Serowe quesadillas

Serowe quesadillas
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.70)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozłożyć tortille na płaskiej powierzchni. Z jednej strony nałożyć dużą łyżkę salsy, posypać ¼ szklanki startego sera i złożyć tortille na pół, lekko naciskając. Na dużej patelni rozgrzać olej (na średnim ogniu). Smażyć quesadillas na złoto z jednej strony, potem przekręcić i zrumienić drugą stronę. Pokroić na kawałki i podawać z salsą lub kwaśną śmietaną.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA