Serowe quesadillas
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.70)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 tortille z mąki pszennej
- 1 szklanka startego sera Monterrey Jack lub cheddar
- salsa z awokado i kukurydzy (patrz: oddzielny przepis) lub inna salsa
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozłożyć tortille na płaskiej powierzchni. Z jednej strony nałożyć dużą łyżkę salsy, posypać ¼ szklanki startego sera i złożyć tortille na pół, lekko naciskając. Na dużej patelni rozgrzać olej (na średnim ogniu). Smażyć quesadillas na złoto z jednej strony, potem przekręcić i zrumienić drugą stronę. Pokroić na kawałki i podawać z salsą lub kwaśną śmietaną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W