Salsa verde
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 szklanka posiekanej świeżej natki pietruszki
- 1 szklanka posiekanego świeżego kopru
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżka zalewy ze słoika z kaparami
- 3 łyżki oliwy extra vergine
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj na purée wszystkie składniki w malakserze albo blenderze, dolewając tyle wody, żeby sos miał gładką konsystencję. Dopraw do smaku i przechowaj w lodówce do chwili podania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W