Sałatka z kindziukiem, orzechami i dresingiem na bazie chilli i rokitnika
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania na karnawał i imprezę
Składniki:
- 10 plastrów kindziuka
- sałata rzymska
- garść świeżego szpinaku
- 100 g niebieskiego sera pleśniowego
- garść marynowanej czerwonej cebuli
- szczypta czerwonej borówki
- garść migdałów
- garść orzechów laskowych
- gruszka
- Sos:
- 100 ml oliwy
- łyżka miodu
- łyżka soku z rokitnika
- łyżeczka suszonych płatków chilli
- kilka gałązek kopru włoskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmaż plastry kindziuka. Do miski włóż sałatę rzymską. Dodaj cebulę, ser, borówkę, orzechy, i pokrojoną w plasterki gruszkę. Całość wymieszaj.
Zrób sos. Do słoika wlej olej, miód i sok z rokietnika. Dodaj chilli i koper. Zakręć słoik i pożądnie wymieszaj. Zalej sosem sałatkę i podawaj. Smacznego!
Zrób sos. Do słoika wlej olej, miód i sok z rokietnika. Dodaj chilli i koper. Zakręć słoik i pożądnie wymieszaj. Zalej sosem sałatkę i podawaj. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W